Επισκευή ξύλινου πατώματος εξωτερικού χώρου (deck)

Η επισκευή του deck

Ένα όμορφο και περιποιημένο ξύλινο πάτωμα κήπου, βεράντας ή πισίνας, δεν δείχνει απλά υπέροχο αλλά μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της αξίας του ακινήτου και να το κάνει πιο ελκυστικό σε πιθανούς αγοραστές.

ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck (4)

Η σωστή φροντίδα του ξύλινου πατώματος μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και γρήγορα, ίσως σε ένα σαββατοκύριακο, και να μετατρέψει ένα κουρασμένο, θαμπό και γερασμένο deck σε μία όμορφη και ζωντανή περιοχή ψυχαγωγίας, έτοιμη να φιλοξενήσει το barbeque ή το party.

ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck (4) ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck (4) ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck (4)

Το πρώτο βήμα θα πρέπει πάντα να είναι η εμπεριστατωμένη επιθεώρηση, αναζητώντας τυχόν χαλαρές σανίδες επιφάνειας ή προβλήματα στην υποδομή.  Η διάβρωση των μετάλλων που οφείλεται συνήθως στην οξείδωσή τους, μπορεί να είναι επιφανειακή ή να έχει προχωρήσει σε  βαθύτερα στρώματα υπονομεύοντας τον χρόνο ζωής της υποδομής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα διάβρωσης σε βάθος είναι το σκούριασμα και αιτία συνήθως είναι η ατμοσφαιρική υγρασία, η υγρασία εδάφους ή η υγρασία στα επιφανειακά στρώματα της θάλασσας.  Οι εργασίες αντικατάστασης των διαβρωμένων σημείων της υποδομής είναι απαραίτητες.

ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck (1) ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck (1) ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck (1) ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck (1) ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck (1) ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck (1)

Μετά πρέπει σίγουρα να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένες  ή σάπιες σανίδες ή άλλα εξαρτήματα που έχουν φθαρεί.  Τυχόν διαφορές στο χρώμα είναι φυσικές αλλά καθόλου ανησυχητικές.  Οι νέες σανίδες (εφόσον είναι ίδιο υλικό) θα πάρουν πολύ σύντομα το χρώμα του παλιού δαπέδου.

Το πλύσιμο του ξύλινου deck με πιεστικά μηχανήματα καλό είναι να αποφεύγεται γιατί εάν η πίεση είναι μεγάλη και το ξύλο μαλακό, τότε μπορεί να προκληθεί ζημιά.
Το ξύσιμο του deck προτείνεται όταν οι βλάβες από την μακροχρόνια χρήση και τον χρόνο είναι αρκετά σοβαρές.  Οι βρομιές, τα σημάδια του χρόνου και η “τραχιά” όψη εξαφανίζονται, το ξύλο ανανεώνεται χαρίζοντας μόνο 1 – 2 mm της επιφάνειάς του και αρχίζει επιτέλους να αναπνέει.

ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck

Και φυσικά το λάδωμα με τα κατάλληλα προϊόντα, που θα χαρίσει στο πάτωμα την προστασία που χρειάζεται και σε εσάς την ομορφιά που επιθυμείτε!!!

ηρακλής_στρατής_επισκευή_ξύλινου_πατώματος_εξωτερικού_χώρου_deck -λάδωμα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s